SANSERUM / STIMULIRUM

TIL MENNESKER MED DEMENS

CalmViso Sanserum / Stimulirum for mennesker med demens

Sanserummet er et rum, som giver mennesker med demens og deres pårørende nye måder at være sammen på. Sanserummet giver en helhedsoplevelse baseret på den enkeltes livshistorie, som er med til at skabe forøget livskvalitet for mennesker med demens og deres pårørende.

Sanserummet støtter op om de anbefalinger, der foreligger i Den Nationale Demenshandlingsplan 2017-2025 udgivet af Sundheds og Ældreministeriet. Anbefalingerne opstiller mål for indsatsen for mennesker med demens frem mod år 2025.

 CalmViso som en del af den pædagogiske indsats omkring mennesker med demens på plejehjemmet Kløvervang.

Se filmen

Alternativ til medicinering

Sanserummet er udviklet, så det kan skabe en illusion om, at man befinder sig et andet sted, f.eks. i en kirke, i en båd, på en strand eller i en skov.

Det at være i rummet har vist sig at have en beroligende effekt på beboerne. Det betyder samtidig, at sanserummet i nogle tilfælde kan være et alternativ til medicinering.

CalmViso Sanserum for mennesker med demens eller alzheimer
touchskærm

Sanserummet er indrettet som hjemlige omgivelser, giver en totaloplevelse og virker beroligende.

Skærm, lys og lyd sættes op i eksisterende rum og alt teknik er gemt væk.

Sanserummet kan udstyres med lamper baseret på Philips Hue teknologi. Lamperne kan justeres i både lysstyrke og farve – og indstilles efter døgnrytmen.

Både skærm, lys og lyd styres via en brugervenlig touchskærm.

Touchskærmen kan placeres diskret, så selve styringen ikke generer oplevelsen.

For at sikre højt fagligt niveau varetages alle vores kurser i samarbejde med demensLiv.dk, som er en af de fagligt stærke aktører på demensområdet.

Direkte adgang til demensfaglig viden

Når I lejer en CalmViso Stimulistue hos os, får I i praksis en ”stue med lys, lyd og billeder”, som kan integreres i næsten alle rum. Men nok så vigtigt er, at I samtidig får adgang til kompetent demensfaglige viden.

Udover den tekniske opsætning sørger vores demensfaglige konsulent for, at I introduceres til, hvordan stimulistuen anvendes i den demensfaglige praksis (Introkursus). På den måde kan I være sikker på, at Stimulistuen får værdi for jeres beboere/brugere – og reelt støtter op omkring den Nationale Demenshandleplan 2017-2025.

Introkursus (- obligatorisk og en del af lejeprisen)

Introkursus for op til fire medarbejdere med gennemgang af rummet / teknikken og instruktioner til, hvordan Stimulistuen bruges i dagligdagen.

Vi tilbyder også en række kurser, som hver imødekommer helt specifikke behov og problemstillinger.

På Kløvervang har vi en vision om at skabe de bedst mulige betingelser for mennesker, der har brug for at bo på plejehjem eller i en ældrebolig. Vi ønsker at fremme den enkeltes sundhed, helbred, trivsel og oplevelsen af at have et godt liv. Med CalmViso Stimulirum får vi en unik mulighed for, at bygge bro mellem beboere gennem fælles billeder og indtryk fra skærmen. Vi forventer også, at CalmViso Stimulirum kan medvirke til, at der skabes meningsfulde relationer mellem generationer.

Lissie AVDAN
CalmViso sanserum for mennesker med demens og alzheimer

Sanserummet kan med fordel benyttes i forbindelse med

  • Indflytning

  • Blodprøvetagning

  • Ernæring og væske

  • Samvær med pårørende

Vi havde en beboer, som havde glemt det meste, og som ikke sagde noget. Så viste vi en film, hvor der var en gammeldags traktor med. Og pludselig kommenterede hun på filmen og fortalte, at hendes far havde sådan en traktor, og at han var den eneste på deres egn, som havde sådan en. Hun fandt erindringen frem, og samtidig kom sproget også frem.

Vil du også gerne forbedre livskvaliteten for mennesker med demens, og er du blevet nysgerrig efter at vide, om Sanserummet kan bruges hos jer, så skriv til os.

Vi vender tilbage så hurtigt som muligt.