Hvilke faktorer er afgørende for elevernes valg af efterskole?

Ifølge eleverne selv: de tilbudte linjefag – og skolens faciliteter.

Skolens faciliteter dækker bredt. Det er både bygninger, hallen og værelserne, men skolens digitale værktøjer og redskaber er også med til at sætte scenen – og få skolen til at fremstå fremtidsorienteret og moderne.

Derfor vælger flere og flere efterskoler i dag at tænke AV/IT ind som en del af både de strategiske og konkurrencemæssige overvejelser.

Dejbjerglund Efterskole er én af dem…

CASE

Dejbjerglund Efterskole samlede deres AV og IT-løsning hos én leverandør – for efterfølgende at kunne tilbyde deres elever bedre digitale værktøjer, uden selv at bruge flere ressourcer.

Dejbjerglund Efterskole, som er beliggende i Ringkøbing-Skjern kommune, blev etableret i 1987, og har 134 elever. Skolen har fokus på både et højt fagligt niveau og men også på idræt og bevægelse.

Hvorfor investere i nyt AV/IT når vi har noget, der virker
– næsten hele tiden?

AV/IT-opgaven samlet hos én leverandør

Med den rigtige AV-løsning, som en integreret del af IT-infrastrukturen, vil skolen kunne imødekomme både elevernes og forældrenes forventninger til en moderne efterskole, med moderne digitale værktøjer og muligheder – og skolen vil fremadrettet være bedre rustet til hurtigt at kunne omstille sig, hvis og når behovet opstår.

Med hele AV/IT-opgaven samlet hos én leverandør, som kender efterskolernes udfordringer, er skolen sikker på at få en gennemtænkt fremtidssikret løsning, uden selv at skulle bruge for mange ressourcer på opgaven.

Løsningen

 • WI-FI der virker

  Et nyt overvåget WIFI-udstyr, som blev opdelt i flere netværk, så eleverne f.eks. ikke har adgang til administrationsnettet.

 • WI-FI der kan styres

  Et WI-FI som tænder og slukker automatisk, så elevernes brug af nettet kan styres. Det giver eleverne et naturligt forhold mellem internettet og det sociale aspekt, som de fleste søger på en efterskole.

 • Servere sikrer fleksibilitet

  De gamle servere blev udskiftet med en stor NAS-server. Det giver elever og lærere mulighed for at tilgå deres filer, uanset hvor de befinder sig – blot de har adgang til nettet.

 • Sikring af backup

  Den nye server spejles til en NAS hos AVDAN, som sørger for backup.

 • Sparer strøm og IT-timer

  Med det nye server setup sparer skolen både strøm og IT-timer på opdatering og vedligeholdelse af serverne.

 • Delt supportfunktion sparer IT-timer

  Supportfunktionen er blevet delt i to. Skolen tager sig selv af level 1 support. AVDAN tager sig af level 2 og 3. Det betyder også besparelse på IT-timerne.

 • Indkøb af hardware til de rigtige priser

  Indkøb af nyt hardware foregår gennem AVDAN, som sikrer, at skolen får de rigtige produkter til de rigtige priser.

 • Infoskærme forbedrer kommunikationen

  Skolen har investeret i flere infoskærme. Den ene infoskærm bruges primært til at byde gæster velkommen og levere nyheder fra skolen. Den anden infoskærm bruges til intern kommunikation. Infoskærmene har resulteret i, at skolen kan kommunikere med eleverne på en meget hurtigere og nemmere måde.

Skal vi også hjælpe jeres efterskole?

AVDAN er efterskolernes AV/IT-partner

I dag er AV og IT smeltet sammen. For at gøre det hele nemmere for jer, tilbyder vi derfor at løfte implementering, drift og support af både jeres AV og IT. Hos AVDAN får du én og samme leverandør til både din AV og IT.

Hos AVDAN står vi for

 • AV-Produkterne

  Vi leverer alt i professionelle AV-løsninger: interaktive skærme, video-konference (til møder, foredrag og opkald), infoskærme, indretning af fællessalen med lys og lyd m.v. Sammen finder vi det miks, der passer til jeres skole.

 • Implementeringen

  Nøglefærdig løsning. Fordi vi både står for skolens IT-infrastruktur og AV-løsninger er du sikker på at du, efter endt implementering, har en løsning, der fungerer. Vi er med dig hele vejen. Vi har det fulde ansvar for hele løsningen.

 • Infrastrukturen

  Server & netværk der fungerer. AV-løsningerne er ofte afhængige af et velfungerende netværk. Vi kan sørge for at dit netværk fungerer, med en komplet opsætning af dit netværk, herunder både firewall, switch og WI-FI. Derudover sørger vi for at din serverdrift bliver centraliseret og optimeret, så du opnår den størst mulige fleksibilitet.

 • Service/support

  Level 1,2 eller 3 support – I afgør selv, hvor meget vi skal stå for, og hvor meget I selv vil stå for. Supportdelen kan også foregå som en klippekorts-aftale.

Book et uforpligtende møde, så kommer vi forbi til en kop kaffe og en snak om jeres AV/IT-muligheder. Udfyld formularen. Ring 87 45 60 90 eller skriv til info@avdan.dk