• KUNDE

  Stor uddannelsesinstitution i Sønderjylland

  EUC-Syd

 • OPGAVE

  Skabe rammerne for ensartet høj kvalitet i forbindelse med parallel-/fjernundervisning

  Den parallel-/fjernundervisning EUC-Syd tilbyder skal være af så høj kvalitet som muligt. Kun på den måde får eleverne på skolens forskellige lokationer lige muligheder og vilkår.

 • LØSNING

  Nyt undervisningssystem baseret på Teams Native forbinder skolens 5 forskellige adresser

  Baseret på bl.a. Teams Native, Prowise touchskærme, projektorer samt almindelige skærme. Alt betjenes helt enkelt vha. Neets og intuitiv touch panel

Læs artiklen om EUC’s løsning på aod.dk

Ny teknologi løfter Teams til fjern- og parallelundervisning.

Ved hjælp af nye skærme og et videosystem har EUC Syd fået lettere ved at undervise elever digitalt, både når de er på campus og når de modtager fjernundervisning.

Læs hele artiklenAlt Om Data

Nyt undervisningssystem er et fleksibelt pædagogisk redskab til parallel-/fjernundervisning

EUC-Syd er én af Sønderjyllands største uddannelsesinstitutioner. Med mere end 60 forskellige lange og korte erhvervsuddannelser, udført af ca. 240 undervisere, uddanner EUC-Syd ca. 20.000 personer om året. Det hele sker fra flere forskellige adresser i Aabenraa, Tønder, Haderslev og Sønderborg.

EUC-Syd har i efteråret 2021 implementeret et nyt undervisningssystem, som åbner undervisningen ud mod omverdenen, og gør det muligt at sikre ensartet høj kvalitet i forbindelse med parallel-/fjernundervisning.


Peter Martensen, IT-chef, EUC-Syd, fortæller:

”På EUC-Syd fokuserer vi på at tilbyde elever og kursister de bedste og mest moderne undervisningsfaciliteter. Vi arbejder ud fra et helt klart formuleret fælles didaktisk og pædagogisk grundlag. Et grundlag som bl.a. fokuserer på, at de IT-baserede løsninger og redskaber, som vi vælger at implementere, skal understøtte undervisningen og det pædagogiske læringsmiljø.

Vi vil sikre kvaliteten af den undervisning ,vi leverer

Da EUC-Syd’s undervisningsmiljø er fordelt på flere forskellige adresser, og fordi vi gerne vil sikre kvaliteten af den undervisning, vi leverer, selv når eleverne ikke befinder sig på den skole, hvor undervisningen foregår, har vi valgt at implementere et nyt undervisningssystem til fjernundervisning.

Alle elever skal have de samme gode muligheder

Det nye undervisningssystem understøtter og lægger vægt på, at det skal være muligt at give alle eleverne på skolens forskellige adresser de samme gode uddannelsestilbud. Med det nye undervisningssystem er det muligt at levere undervisning af høj kvalitet selvom eleven/eleverne ikke befinder sig i samme lokale, som underviseren, men f.eks. befinder sig på én af de andre lokationer eller derhjemme.

Giver eleverne mulighed for at socialisere selvom det er parallel-/fjernundervisning, de modtager

Det nye undervisningssystem til parallel- og fjernundervisning, som er utrolig nemt at bruge, giver både mulighed for parallel- og fjernundervisning af høj kvalitet – men nok så vigtigt; det giver samtidig også eleverne mulighed for at socialisere, selvom det er parallel-/fjernundervisning de modtager.

Resultatet: et godt, fleksibelt og spændende pædagogisk redskab

Det nye undervisningssystem er designet og implementeret i samarbejde med AVDAN, som har guidet os igennem processen med deres store erfaring og viden indenfor løsninger til undervisningssektoren. Den løsning vi har fået, er tilpasset og gennemtænkt, så den passer præcis til os. Den er brugervenlig – bygget på Teams platformen, som er velkendt for de fleste, og så giver den et godt, fleksibelt og spændende pædagogisk redskab.”

Udstyr i undervisningslokalet

Undervisningssystemet er bygget på en Yealink Native Teams Room platform, og er udstyret med en Prowise touch skærm, som underviseren skriver eller viser sit undervisningsmateriale på.

Underviseren kan tilslutte stort set alt det udstyr, der pædagogisk giver mening at anvende, som f.eks. dokumentkamera, mikroskop og whiteboard kamera .

Ved siden af underviseren er der opsat en projektor, som viser indholdet fra undervisningsskærmen samt yderligere en skærm, som viser de elever og andre undervisningslokaler, der deltager i fjernundervisningen.

Udstyr i modtagerlokalet (fjernundervisningslokalet)

I fjernundervisningslokalet benyttes der to skærme. Én som viser underviseren foran skærmen/tavlen, så de studerende får kropssproget med ind i undervisningen, og én kun med indholdet af underviserens skærm.

Hvert af de 5 undervisningssystemer består af :

 • En Prowise touch skærm, som underviseren underviser på.
 • En projektor, som gengiver prowiseskærmens indhold.
 • En SONY skærm, som viser de elever/lokaler, der deltager i undervisningen.
 • Et Neets panel, som består af fire forskellige knapper, så læreren helt enkelt kan vælge om lokalet skal sende parallelundervisning, modtage parallelundervisning eller bruges til almindelig undervisning.
 • Et Yealink betjeningspanel (en lille touchskærm), hvor man med et enkelt klik kan deltage i en undervisningssession. I praksis er det en Teams videosession man starter.
 • To trådløse Yealink mikrofoner, som frit kan placeres i lokalet, så læreren tydeligt kan høre eleverne.
 • En undervisningssession bookes og styres helt enkelt via Teams.
euc-syd logo

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om undervisningssystemet til parallel- og fjernundervisning, der er implementeret hos EUC-Syd, eller dine muligheder for et tilsvarende undervisningssystem, så ring til os på tlf.  87 45 60 90 eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig, så hurtigt som muligt.