Sådan skaber du god akustik i mødelokalet, klasselokalet eller fællessalen

Det optimale møde- og klasselokale skal være med til at understøtte det moderne arbejds- og studieliv. Det handler om at skabe det perfekte rum for udveksling af informationer og ideer. Nutidens videokonferenceteknologi er med til at transformere måden, vi mødes på. Vi udveksler informationer og skaber dialog med mennesker over hele kloden ved hjælp af videokonference.
Det stiller nogle helt andre krav til både akustikken og lydkvaliteten i lokalet.  AKUART lyddæmpende paneler er skræddersyet til at regulere akustikken. De vil i de fleste tilfælde kunne skabe en markant bedre lydkomfort.

En høj grad af taleforståelighed og lyttekomfort er helt afgørende

 • Optimale betingelser for kommunikation

 • Maksimalt udbytte af AV udstyr

 • Forbedret brugertilfredshed hos de ansatte

Derfor er AKUART perfekt til alle lokaler

AKUART akustikpaneler er specielt designet til at regulere og forbedre det akustiske miljø i ethvert lokale. Panelerne skaber et afbalanceret lydmiljø, der passer til det menneskelige hørbare område.

AKUARTS paneler absorberer 95% af den lyd, der rammer AKUARTs overflader, i frekvensområdet 500-4000 Hz.*

*Testen er udført af tredjeparts akustiske ingeniører i et teknisk ingeniørlaboratorium ved Danmarks teknologiske universitet.

akustik i mødelokalet

Udgangspunktet

Forbedring af de akustiske forhold er en relativt simpel process.

Det første du skal se på er mødelokalets overordnede omgivelser. Er lokalet:

 1. med eksisterende akustiske loftpaneler
 2. uden akustisk behandling

Lokaler med eksisterende akustiske loftpaneler

De fleste mødelokaler er udstyret med et akustisk loft, der giver den grundlæggende akustiske komfort. Men i mange tilfælde er det ikke nok, da hårde lodrette overflader har en tendens til at forstærke lyden og forårsage forstyrrende lydrefleksioner.

For at understøtte et højt niveau af taleforståelighed og akustisk komfort i mødelokaler, er lydabsorption i et bredt frekvensområde et must. Det kræver mindst 44mm absorbenter. En positiv virkning ved at bruge tykkere og mere effektive absorbenter er samtidig, at man skal afdække et mindre område for at opnå et godt resultat.

Lokaler uden akustisk regulering

I mødelokaler med dårlig eller ingen akustisk behandling er lydmiljøet ofte stærkt udfordret.
I dette tilfælde vil den eneste mulighed være, at tildække så meget som muligt af det lydreflekterende område med absorbenter. Den ideelle løsning er, at placere absorbenter på tilstødende vægge, for opfange lydreflektioner på tværs af mødelokalet.
I mødelokaler, hvor den basale akustiske komfort mangler, er effektiv lydabsorption essentielt. For at kontrollere lydbølgerne, er en klasse A absorbent nødvendig for at maksimere effekten i et bredt frekvensområde. Dette er afgørende for at få den optimale taleforståelighed og lyttekomfort.

FORSKELLIGE LØSNINGER TIL FORSKELLIGE SCENARIER

Lokaler med en ledig væg

I mødelokaler med et akustisk loft. Dæk et område, der svarer til længden af konferencebordet, og sørg for, at absorbenten er placeret i en naturlig tale højde, der absorberer så meget direkte tale som muligt.
I mødelokaler uden akustisk behandling skal du sørge for at dække så meget af vægoverfladen som muligt med absorbenter, for at optimere taleforståelighed og akustisk komfort.

Lokaler med 2 ledige vægge

Den bedste måde at forbedre lydkomfort i mødelokaler er ved at placere absorbenter på to tilstødende vægflader. Ved at placere absorbenterne på tilstødende vægoverflader elimineres stående lydbølger, der svinger langs og på tværs af rummet. Dette skaber en akustisk zone, der indkapsler området omkring konferencebordet og dets brugere i akustisk komfort.

For at opnå den mest optimale løsning skal man dække et område, der svarer til længden af konferencebordet på den ene vægoverflade og dække et areal svarende til bordets bredde på den anden vægoverflade. Absorbenten skal placeres i naturlig højde, så den kan absorbere så meget af den direkte tale som muligt.

Lokaler med glasvægge

I mødelokaler uden vægflader til akustisk behandling er det stadig muligt at forbedre de akustiske forhold. De fleste mødelokaler har en monitor på den ene væg. Ved at integrere AV udstyret med en AKUART-vægabsorbent vil det være muligt at optimere lydmiljøet betydeligt.
I dette tilfælde er det nødvendigt at dække så meget af vægoverfladen som muligt.

Lokaler med glasvægge

-Nedhængte paneler

I mødelokaler med glasvægge er det også muligt at forbedre de akustiske forhold ved at nedhænge lyddæmpende paneler, i wires langs glasfladerne. Hvis muligt placeres absorbenter på to tilstødende glasvægge, da man derved tager højde for horisontale lydbølger, der svinger på langs og på tværs af lokalet.
Det er nødvendigt at dække så stort et areal som muligt for at sikre den gode akustik.

Man siger, at forandring fryder. Med AKUART paneler kan du nemt og hurtigt at skifte design, ved blot at udskifte lærrederne. Skift efter behov, efter humør eller bare fordi muligheden er der.

Installationen er let, hurtig og omkostningseffektiv

Vi tilbyder 10-14 dages levering af AKUART akustikpaneler uanset størrelse, format og design. Du behøver ikke at være certificeret installatør for at montere AKUART paneler. Vi kan også gøre det for dig.

Vil du vide mere om, hvordan du opnår en bedre akustik og lydkomfort i dine lokaler, så skriv til os.

  Novo Nordisk Engineering

  I forbindelse med flytning af domicil fik Novo Nordisk Engineering istandsat helt nye kontorlokaler i den gamle fabriksbygning på Bredevej i Virum, som i 1950’erne plejede at huse tobaksproducenten A. M. Hirschsprung & Sønner.

  Novo Nordisk Engineering ønskede state-of-the art kontorfaciliteter herunder mødelokaler med Polycom Group videokonferenceudstyr og Skype for Business samt AKUART lyddæmpende paneler på væggene.

  De lyddæmpende paneler fra AKUART blev valgt for at:

  1. sikre den gode lydkvalitet af videokonferenceudstyret,
  2. skabe et behageligt lydmiljø for brugerne
  3. imødekomme Novo Nordisk Engineerings ønske om skabe forskellige visuelle udtryk i hvert enkelt mødelokale. Det var især vigtigt at virksomhedens profil og identitet tydeligt kunne afspejles i kontorets indretning med rolige farverige flader og fotos af forskellige Novo Nordisk Engineerings projekter.