• KUNDE

  Ikast Kommune

  Ikast Østre Skoles Multihal

 • OPGAVE

  Billede- og lydløsning i Ikast Østre Skoles nye multihal

  Den nybyggede multihal på Ikast Østre Skole skulle have moderne og tidssvarende AV-udstyr i form af både billede og lyd.

 • LØSNING

  Lysstærk projektor og højttalere

  Epson laserprojektor og 4 aktive højttalere, som styres centralt

Kundens oplevelse

På Ikast Østre Skole har vi i 2018-2019 gennemgået en større til- og ombygning.  I samme forbindelse blev der også opført en helt ny multihal på 1.100 m2. I Multihallen ønskede vi en billede- og lydløsning, som var både nem at anvende, men som samtidig havde en høj kvalitet.

Med en god og professionel rådgivning fra AVDAN, endte vi med en løsning, som er meget fleksibel, og som understøtter de mange forskellige aktiviteter, der foregår i vores multihal.

Løsningen er så god, brugervenlig og økonomisk fornuftig, at det sagtens kan blive standarden i øvrige haller, aulaer og multihuse.

Projektoren i Multihallen

I Multihallen skulle der laves en AV-løsning, der både kunne benyttes til større forsamlinger i hallen, hvor lyd og billede skulle i brug, men også i det daglige, hvor kun lyden var aktuel.

På den ene sidevæg i hallen blev en lysstærk Epson laserprojektor monteret i et beskyttet bur. Dette for at sikre projektoren mod evt. vildfarende bolde i hallen. Billedet fra projektoren projiceres over på modsatte sidevæg i hallen, og der dannes herved et 4 meter bredt projektorbillede på den eksisterende hvide væg.

Lyd & styring i Multihallen

Lyden i hallen består af fire passive 2-vejs Electro-Voice højtalere placeret i forlængelse af hinanden på samme sidevæg. Højttalerne er velegnede til både musik- og talelyd.

Styringen

I en lille boks på sidevæggen i hallen finder man styringen af hele løsningen. Her har man mulighed for at tænde og slukke for projektoren, samt styre volumen på højtalerne. Herfra tilsluttes også pc eller anden device til brug på projektor og højtalere i hallen, og skal der kun afspilles musik fra en smartphone eller tablet, kan der via bluetooth afspilles musik ud i hallens højtalere.

Et anlæg med mange anvendelses muligheder

Det installerede billede- og lydanlæg på Ikast Østre Skole, er let både at tilslutte ekstra udstyr og betjene med ecler mixer.

Anlægget har mange forskellige anvendelsesmuligheder:

 • Daglig idrætsundervisning. Giver tydelig tale i hele hallen og gør det nemt at afspille instruktionsvideoer.
 • Speakeranlæg ved stævner.
 • Musik til rytmisk gymnastik og andre undervisningsformer, hvor musikken er et vigtigt element.
 • Billede- og lydanlæg ved større arrangementer med mange deltagere.
 • Lydkulisse ved sportsarrangementer.
 • Lyd- og billedeanlæg ved teaterforstillinger. (mulighed for tilslutning af eksternt udstyr)

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om vores løsninger generelt eller om specielt løsningen på Ikast Østre Skole, så ring til os på tlf.  87 45 60 90 eller udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig, så hurtigt som muligt.